kaktusar.jpg

Återbruket

Här räddar vi inte bara saker som vi ser har mer att ge, vi adderar värde

Rework

På Återbruket jobbar vi för att ge människor en chans till ett gynnsamt arbetsliv. 

REUSE

På Återbruket jobbar vi med att öka vår återanvändning av brukbart material. Vi samlar därför in och återanvänder sådant som lämnats in på ÅVC men som inte är helt förbrukat. 

reDESIGN

Vi jobbar också med upcycling, eller redesign. Det innebär att vi både renoverar och gör om trasigt material men också att vi tar avfall och skapar helt nya produkter. 

Hur fungerar Återbruket?

Återbruket_still6.jpg

Återbruket är en kommunal verksamhet på Järpens återvinningscentral som kombinerar en passion för ökat återbruk och minskat avfall med tron på människans inneboende kraft. Här får människor som av olika anledningar stått utanför arbetslivet en längre tid en chans att kliva in i arbetslivet och antingen förbereda sig för det breda yrkeslivet eller hitta en långsiktig arbetsplats som passar individuella förutsättningar. 

Vi tar emot möbler och diverse material som annars skulle slängts i ÅVC:ns containrar och behandlar det så att det antingen kan gå till försäljning i vår butik här på plats eller nyttjas i de inredningsprojekt som vi utför. Vi tar också material som levt klart i sin nuvarande form och "upcyclar" det till helt nya produkter.

 

Nu står vi inför spännande saker då vi jobbar på att utveckla vår verksamhet än mer och bredda vårt erbjudande så att vi kan ta hand om fler material och minska avfallet än mer!

TEAMET

BUTIKEN

Lisa och Linda

Lisa och Linda är både hjärna och hjärta bakom Återbruket och de som håller i trådarna av den dagliga driften.

  • Instagram
Lisa och Linda.jpeg

Återbrukets butik

Förutom att Återbruket nyttjar material de räddat eller fått in i inredningsprojekt så säljs produkter i butiken på ÅVC Järpen. Öppettiderna är begränsade men möjlighet att boka en tid finns!

Öppet är det mån och tors 11-16.

  • Instagram

Galleri