top of page
Sök
  • Anna Bylund

Förändrade behov leder till innovationer

En av de saker som är så otroligt spännande med området cirkulär ekonomi är att detta förhållandevis nya sätt att se på resursanvändning gett upphov till en mängd innovationer. Att tvingas tänka i nya banor har lett till massor av nya material , produkter och processer. Att på rak arm försöka komma på en ny uppfinning är inte det enklaste i världen men utmaningen att nyttja avfall som en råvara har fått världens olika designers och produktutvecklare att åstadkomma just detta.


I denna post tänkte jag dela med mig av några spännande aktörer som jag tycker är otroligt inspirerande och som verkligen lyckas med att behandla avfall som en värdefull råvara för att producera ngt nytt.


ChopValue

Ett kanadensiskt företag som jobbar med att "skörda" använda ätpinnar och i sina mikrofabriker omvandla dem till trämaterial som kan användas till en mängd olika produkter. I skrivande stund har de tagit hand om 33 490 373 ätpinnar och gjort om dem till plattor, bord, bordskivor med mera.Granby Workshop

Brittiska Granby siktar på skapa keramik helt gjort på avfallsmaterial. Med hjälp av överblivet och trasigt murbruk, trasiga tegelpannor, lera och annat skapar de otroligt snygg keramik.


Charlotte Kidger

Kidger är en brittisk designer som med hjälp av spillmaterial från CNC-fräsar skapar vaser, speglar, bord och annan inredning som inte bara nyttjar annars värdelöst avfall utan som dessutom är supersnygga och högt prisade!


Det här var bara tre exempel av de många fantastiska kreatörer och entreprenörer som finns. Jag kommer dela med mig av fler inspirerande exempel i kommande inlägg!


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page